Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Pieczywo, Płatki

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Nabiał, Jajka

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Kasza, Ryż, Makaron

Jak przygotować sushi? Ekspresowa nauka rolowania

Sushi wyśmienicie smakuje i wygląda apetycznie, czy to możliwe, żeby przygotowanie sushi było banalnie proste? Oczywiście, trzeba tylko nauczyć się jak odpowiednio je zrolować...

Czytaj dalej

Mąka, Cukier

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Nasiona, Ziarna, Bakalie

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Oleje, Oliwy

Oliwa czy olej?

Oleje są tłuszczami pochodzenia roślinnego o płynnej konsystencji pozyskiwane z różnych części roślin: nasion, owoców, czy pestek (m.in. rzepaku, słonecznika, lnu, soi, oliwek, orzecha...

Czytaj dalej

Masło, Margaryny, Tłuszcze

Masło czy margaryna - jak to jest z tłuszczami?

Spór pomiędzy zwolennikami masła i margaryny trwa od dawna. Dla smakoszy masła jest to produkt lepszy od margaryny, gdyż jest naturalny, ładnie pachnie i lepiej smakuje. Ponadto...

Czytaj dalej

Napoje, Woda

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Alkohole

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Herbata, Kawa, Kakao

Kiedy pogoda daje w kość...

Jesień przynosi pogodę w kratkę i zapowiedź zimy. Kiedy za oknem szaro zadbajmy o to, aby się nie przeziębić i siegnijmy do sposobów na rozgrzanie się ...

Czytaj dalej

Przetwory, Miody

Który miód wybrać?

Który miód ma najlepszy smak? Otóż każdy jest na pewno słodki, jednak oprócz tego jedne miody są ostrzejsze, inne łagodniejsze, jedne bardziej aromatyczne inne mniej. Miody jasne są delikatniejsze w smaku, ciemne mają raczej...

Czytaj dalej

Jaki miód jest najlepszy

Miód posiada wiele wartościowych substancji odżywczych, zalecany jest w przypadkach różnych dolegliwości oraz w codziennej diecie. Jednak rodzajów miodu jest bardzo dużo. Który więc wybrać?...

 

Czytaj dalej

Miód to cud:)

Miód pszczeli jest cennym darem od natury, z którego człowiek korzysta od zarania dziejów. Posiada on właściwości odżywczo-lecznicze i jest jedną z substancji najłatwiej...

Czytaj dalej

Warzywa świeże

Jesień z cukinią i bakłażanem

Nadeszła jesień, dni stają się coraz krótsze, a wieczory coraz chłodniejsze. Warunki klimatyczne sprzyjają pozostaniu w domu i przygotowywaniu dań z jesiennych warzyw i owoców...

Czytaj dalej

Owoce świeże

Jak przygotować sałatkę owocową w koszyczku z melona - film

W tym artykule zaprezentujemy krótki instruktaż jak szybko i sprawnie przygotować efektowną sałatkę w koszyczku z melona. Taka sałatka w koszyczku stanowi wspaniałą ozobę stołu...

Czytaj dalej

Co to za owoce?

Październik i listopad to dobre miesiące na podróże do Azji – pogoda tam wtedy sprzyja (jest to pora polecana w przewodnikach). Gdy u nas jesień wprowadza ponure niebo i coraz niższe temperatury – oderwijmy się na moment od zapowiedzi zimy i zobaczmy co słychać w Tajlandii...

Czytaj dalej

Sezon truskawkowy już blisko! Truskawkożercy szykujcie się

Nadchodzi sezon truskawkowy, dlatego truskawkożercy przygotujcie się! Ten przepyszny owoc powstał w połowie XVIII w. ze skrzyżowania pochodzącej z Wirginii poziomki wirginijskiej...

Czytaj dalej

Ryby, Owoce morza

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Mięso

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Wędliny

Domowe wędzenie

 

Czy nie przeszło Wam przez myśl, aby zamiast kupowanej, sklepowej wędliny w czasie tegorocznych świąt skosztować świeżego boczku, szynki i żeberek samodzielnie uwędzonych?

 

Czytaj dalej

Mrożonki

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Dania gotowe

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Przyprawy

Zioła - klucz do głębi smaku

Przyprawy od dawien dawna dodawane były do potraw nadając im odpowiednie walory smakowe. Wiele z nich przygotowywanych jest na bazie ziół, które mają tę zaletę, że można je dodawać...

Czytaj dalej

Sosy

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Słodycze, przekąski

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Dla dzieci

Niestety nikt jeszcze nie przesłał artykułu do tego działu. Zapraszamy do innego działu.

Inne produkty

Soja - skarb orientu w kuchni zachodu - dla zdrowia i urody

Soja jest znana i uprawiana w krajach Dalekiego Wschodu od kilku tysięcy lat, a od kilkunastu jej produkty są dostępne także na polskim rynku i zyskują coraz większą popularność...

Czytaj dalej

Jak zamieścić artykuł?

Chcesz umieścić swój artykuł na naszej stronie?
Napisz do nas na adres artykuly@grasmakow.pl.

Wyszukaj w artykułach