Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Deserowe fondue



Dodane przez: GraSmaków.pl

Liczba porcji: 5

Czas przygotowania: 15-30 min.


Składniki

  • gorzka czekolada - 2,5 tabliczki
  • gruszki w syropie - 1/2 puszki
  • brzoskwinie w syropie - 1/2 puszki

Przyprawy

  • cynamon
miejsce na reklame - obszar 5

Przygotowanie

  1. Do naczynia do fondue dodać połamaną gorzką czekoladę i podgrzewać na małym ogniu.
  2. Owoce odsączyć z puszki i pokroić w kostkę, następnie posypać cynamonem.
  3. Owoce podgrzewać w 180°C przez 5 min.
  4. Naczynie do fondue z roztopioną czekoladą postawić na stole na podgrzewaczu.
  5. Kawałki owoców nadziewać na widelec o długim trzonku i maczać w masie czekoladowej.


Istnieje także serowa odmiana - Fondue serowe szwajcarskie. Deserowa wersja świetnie nadaje się na deser w czasie romantycznej kolacji we dwoje.


Dodaj do jadłospisu

Kraj: Szwajcaria

Rodzaj dania: ciasta/słodycze

Liczba odwiedzin: 8738

Zapamiętało na koncie: 1 osoba

Artykuły z przepisem: 2

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Chatka Baby Jagi

Dodane przez:
Ewcia
Czas: 30-45 min.

Chatka piernikowa na kubek

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 1,5-2 h

Brak przepisu

Deserowe fondue

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 15-30 min.