Jajka faszerowane
Składniki
- jajka - 8 szt
- papryka zielona - 1 szt
- tuńczyk w sosie własnym kawałki - 1 puszka
- koper - pęczek
- rzodkiewka - 5 szt
- majonez - 2 łyżki
- śmietana 12% - 2 łyżki
Przyprawy
- sól biała - szczypta
- pieprz - szczypta
Przygotowanie
- Jajka ugotować, ostudzić następnie przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
- Paprykę i rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, posiekać koperek.
- Wszystko razem wymieszać w misce z żółtkami, dodać majonez i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
- Napełnić farszem połówki wydrążonych jajek i ułożyć na półmisku. Można przybrać natką pietruszki.
- sól biała - szczypta
- pieprz - szczypta
Przygotowanie
- Jajka ugotować, ostudzić następnie przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
- Paprykę i rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, posiekać koperek.
- Wszystko razem wymieszać w misce z żółtkami, dodać majonez i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
- Napełnić farszem połówki wydrążonych jajek i ułożyć na półmisku. Można przybrać natką pietruszki.
Dodaj do jadłospisu

Czas oczekiwania: do 15 min.
Kraj: Polska
Rodzaj dania: przystawka
Liczba odwiedzin: 162737
Zapamiętało na koncie: 1 osoba
Artykuły z przepisem: 0
Twój komentarz
Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni
Brak przepisu