Rosół z kury
Składniki
- podudzia z kurczaka - 4 szt.
- marchew - 3 szt
- pietruszka korzeń - 1 szt.
- seler - 1/2 szt.
- por - 1 szt.
- cebula - 1 szt.
- natka pietruszki
- makaron gniazda lub nitki - 200g
Przyprawy
- kostka rosołowa - 2 szt.
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
Przygotowanie
- Do garnka wlać ok. 3 litry wody, dodać podudzia i zagotować.
- Zmniejszyć ogień i po chwlili zebrać szumy.
- Dodać kostki rosołowe, marchew, pietruszkę i seler (pokrojone w kawałki), por, liść laurowy oraz kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego.
- Gotować na wolnym ogniu ok. 50 min.
- Cebulę przekroić na pół i przypalić na palniku.
- Dodać do rosołu (sklaruje to zupę), gotować jeszcze kilka min.
- Przyprawić solą i rosół jest gotowy.
- Ugotować makaron.
- Podawać z makaronem, posypany posiekaną natką pietruszki.
- kostka rosołowa - 2 szt.
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
Przygotowanie
- Do garnka wlać ok. 3 litry wody, dodać podudzia i zagotować.
- Zmniejszyć ogień i po chwlili zebrać szumy.
- Dodać kostki rosołowe, marchew, pietruszkę i seler (pokrojone w kawałki), por, liść laurowy oraz kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego.
- Gotować na wolnym ogniu ok. 50 min.
- Cebulę przekroić na pół i przypalić na palniku.
- Dodać do rosołu (sklaruje to zupę), gotować jeszcze kilka min.
- Przyprawić solą i rosół jest gotowy.
- Ugotować makaron.
- Podawać z makaronem, posypany posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do jadłospisu

Kraj: Polska
Rodzaj dania: zupy
Liczba odwiedzin: 6443
Zapamiętało na koncie: 0 osób
Artykuły z przepisem: 0
Twój komentarz
Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni
Brak przepisu