Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Chrupiąca bagietka



Dodane przez: GraSmaków.pl

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 30-45 min.


Składniki

  • mąka pszenna - 400g
  • cukier - 1 łyżeczka
  • drożdże w proszku - 5g
  • gorąca woda - 1szkl (ok 200ml)

Przyprawy

  • sól - 1 łyżeczka
miejsce na reklame - obszar 5

Przygotowanie

  1. Połowę mąki wymieszać z drożdżami, cukrem, solą i wodą. Resztę mąki powoli dodawać podczas wyrabiania ciasta, wyrabiać aż do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i gładkie.
  2. Ciasto odstawić w misce na około 2 godziny.
  3. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 porcje i uformować bagietki. Bagietki odstawić do wyrośnięcia na 30 min.
  4. Bagietki piec 35 min w temeraturze 200 stopni Celsjusza.

Dodaj do jadłospisu

Czas oczekiwania: powyżej 2 h

Kraj: Francja

Rodzaj dania: kanapki/tosty

Liczba odwiedzin: 32425

Zapamiętało na koncie: 1 osoba

Artykuły z przepisem: 0

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Chlebek Dukana

Dodane przez:
Sunshine
Czas: do 15 min.

Futbolowe tosty

Dodane przez:
Gastrosfera
Czas: do 15 min.

Sałatka grecka

Dodane przez:
Ptaszyna
Czas: do 15 min.

Carpaccio z łososia

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 15-30 min.