Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Szparagi z szynką parmeńską



Dodane przez: lena79

Liczba porcji: 5

Czas przygotowania: 15-30 min.


Składniki

  • szparagi zielone - 450g
  • szynka parmeńska - 200g
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Przyprawy

  • pieprz
  • sól
rozyczki

Przygotowanie

  1. Szparagi opłukać i oczyścić. Najlepiej pędy obrać skrobaczką, następnie usunąć (ok 2 cm) twarde końce. 
  2. Szparagi gotować koło 10-15 min z łyżką oliwy z oliwek i odrobiną soli.
  3. Szparagi odcedzić, poczekać aż ostygną. Każdy szparag owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Całość skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.

Dodaj do jadłospisu

Kraj: Francja

Rodzaj dania: przystawka

Liczba odwiedzin: 146910

Zapamiętało na koncie: 0 osób

Artykuły z przepisem: 1

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Przekąska a la pizza

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 30-45 min.

Szpinakowa przystawka

Dodane przez:
Ptaszyna
Czas: 15-30 min.

Brak przepisu

Krewetki w sosie śmietanowym

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 15-30 min.