Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Zupa rybna z ryżem



Dodane przez: GraSmaków.pl

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: do 15 min.


Składniki

  • leszcz - filet - 500g (ew. łosoś, karp lub sandacz)
  • marchew - 2 szt.
  • pietruszka - 1 szt.
  • seler - ćwiartka
  • por - 1 szt
  • cebula - 1 szt.
  • kostka bulionowa rybna
  • odrobina cukru

Przyprawy

  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki
miejsce na reklame - obszar 5

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku , dodać kostkę bulionową, gotować ok. 20 min.
  2. Następnie do wywaru dodać ryby razem z listkiem laurowym i zielem angielskim.
  3. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.
  4. Gotować na bardzo małym ogniu 20-25 min.
  5. Wyjąć warzywa i ryby, por i cebulę odrzucić, pozostałe warzywa i ryby pokroić w kawałki i ponownie wrzucić do wywaru.
  6. Zagotować ryż.
  7. Natkę umyć i drobno posiekać.
  8. Zupę podawać z ryżem, posypaną natką pietruszki.

Dodaj do jadłospisu

Kraj: Inne

Rodzaj dania: zupy

Liczba odwiedzin: 10380

Zapamiętało na koncie: 0 osób

Artykuły z przepisem: 1

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Zupa pomidorowa z tuńczykiem

Dodane przez:
agafab
Czas: 15-30 min.

Krupnik z ryżu

Dodane przez:
GraSmakow.pl
Czas: 1-1,5 h

Brak przepisu

Ciasto marchewkowe z cynamonem

Dodane przez:
Sylwunia
Czas: 45-60 min.