Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Marynata (do grzybów, ogórków, papryki)



Dodane przez: GraSmaków.pl

Liczba porcji: 5

Czas przygotowania: 30-45 min.


Składniki

  • ocet - 250 ml
  • woda - 750 ml
  • sól biała - 1 łyżeczka
  • liście laurowe - 5 listków
  • ziele angielskie - 5 ziaren
  • pieprz ziarnisty czarny - 5 ziaren
miejsce na reklame - obszar 5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dodać do garnka, wymieszać i gotować na małym ogniu 20-30 min.
  2. Tak przygotowanym roztworem można zalać grzybki, paprykę lub ogórki (do słoika można również dodać cebulę i marchewkę).
  3. Należy pamiętać, iż zalane grzyby lub warzywa umieszczone w słoiku należy jeszcze póżniej zapeklować (czylli wstawić do zimnej wody w garnku zakręcony słoik i po woli doprowadzic do wrzenia, następnie gotować na małym ogniu około 15 min, odstawić do ostygnięcia).

Dodaj do jadłospisu

Kraj: Polska

Rodzaj dania: inne

Liczba odwiedzin: 3758

Zapamiętało na koncie: 0 osób

Artykuły z przepisem: 0

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Zakwas buraczany

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 15-30 min.

Barwna jajecznica

Dodane przez:
Ptaszyna
Czas: 15-30 min.

Brak przepisu

Bezy

Dodane przez:
Ptaszyna
Czas: 1-1,5 h