Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Gniocchi z dynią



Dodane przez: Dyniożerca

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 15-30 min.


Składniki

  • ziemniaki - 700 g
  • dynia - 300 g
  • mąka pszenna - 250 g
  • jajka - 1 szt.

Przyprawy

  • sól
rozyczki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i dynię piec w piekarniku (160 stopni Celsjusza) około 1h.
  2. Dynię wystudzić i zmiksować.
  3. Ziemniaki wystudzić i zgnieść.
  4. Do ziemniaków dodać dynię, mąkę, jajko i zagniatać  – ciasto powinno mieć jednolity kolor.
  5. Jeżeli ciasto będzie zbyt klejące można podsypywać mąką. Pamiętajcie jednak, iż gnocchi nie może być za twarde.
  6.  Z ciasta formować wałeczki, kroić na małe kawałeczki jak kopytka i spłaszczać widelcem.
  7. Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia gniocchów (koło 2-3 min). Podawać z masłem, parmezanem lub sosem.

Dodaj do jadłospisu

Kraj: Włochy

Rodzaj dania: dania główne

Liczba odwiedzin: 3816

Zapamiętało na koncie: 0 osób

Artykuły z przepisem: 0

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Makaron z kurkami i białym winem

Dodane przez:
larosa
Czas: 15-30 min.

Sos pomidorowy z soją

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 30-45 min.

Koreczki z melonem i szynką parmeńską

Dodane przez:
Sunshine
Czas: do 15 min.