Grasmakow.pl

Układaj, planuj, gotuj razem z Grasmaków.pl

Pesto pistacjowe



Dodane przez: Boris

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 15-30 min.


Składniki

  • orzechy pistacjowe - 120 g (koniecznie surowe)
  • oliwa z oliwek - 60 ml (3 łyżki do pesto, jedna do smażenia)
  • bazylia świeża - 20-25 listków
  • ser Parmezan - 100 g
  • mleko - 3/4-1 szklanka
  • czosnek - ząbek - 5 szt.
  • makaron Tagliatelle - 280g
rozyczki

Przygotowanie

  1. Surowe orzechy pistacjowe rozgnieść w moździerzu. Następnie dodać czosnek, bazylię, oliwę i dalej rozgniatać wszystko w moździerzu.
  2. Makaron Tagliatelle przygotować na mocno al dente.
  3. Oliwę z oliwek podgrzać na patelni, wyłożyć na nią mase pistacjową i delikatnie podgrzać. Do masy dodać mleko i starty parmezan.
  4. Makaron dodać do masy pesto na patelnię i całośc chwilę razem podgrzewać.

Dodaj do jadłospisu

Kraj: Włochy

Rodzaj dania: dania główne

Liczba odwiedzin: 3402

Zapamiętało na koncie: 0 osób

Artykuły z przepisem: 0

Twój komentarz




Podobne dania Najlepiej podawać zInne dania tej kuchni

Sushi z awokado

Dodane przez:
Sunshine
Czas: 45-60 min.

Makaron z papryką w 3 kolorach

Dodane przez:
Boris
Czas: 15-30 min.

Fioletowe mufinki jagodowe

Dodane przez:
Agniesia
Czas: 30-45 min.

Sos Vinegrette najprostszy przepis

Dodane przez:
Lubię sosy
Czas: do 15 min.