Włącz/Wyłącz zdjęcie

jajka

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: do 15 min.

Czas oczekiwania: do 15 min.

Kraj: Polska

Rodzaj dania: przystawka

Liczba odwiedzin: 159005

Zapamiętało na koncie: 1

Artykuły z przepisem: 0

Jajka faszerowane

Składniki

  • jajka - 8 szt
  • papryka zielona - 1 szt
  • tuńczyk w sosie własnym kawałki - 1 puszka
  • koper - pęczek
  • rzodkiewka - 5 szt
  • majonez - 2 łyżki
  • śmietana 12% - 2 łyżki

Przyprawy

  • sól biała - szczypta
  • pieprz - szczypta

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować, ostudzić następnie przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
  2. Paprykę i rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, posiekać koperek.
  3. Wszystko razem wymieszać w misce z żółtkami, dodać majonez i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
  4. Napełnić farszem połówki wydrążonych jajek i ułożyć na półmisku. Można przybrać natką pietruszki.

Twoje notatki







Strona przepisu: www.grasmakow.pl/potrawa/346,jajka-faszerowane